Vrijheidsloop: ontsteken vrijheidsvuur AANGEPAST

di 5 mei '20 14:00 - 15:00
Sportevenement
We beraden ons op aangepaste ontsteking van het vuur. De lopers kunnen helaas niet naar Wageningen lopen om daar het vuur op te halen door het Corona virus.

Vrijheidsloop
Al voor de derde keer loopt de Loopgroep Huisduinen van Wageningen naar Den Helder in de nacht van 4 op 5 mei. Zij halen het vrijheidsvuur op in Wageningen, waar zij onderdeel uitmaken van een nationale ceremonie, en brengen dit al hardlopend naar onze stad.
De loop start om 0.00 (middennacht) 5 mei. Via een vooraf uitgestippelde route komt de loopgroep van +/- 20 lopers (in estafette vorm) naar Den Helder om uiteindelijk rond 14.00-14.30 aan te komen bij Quelderduin waar het vrijheidsvuur zal worden ontstoken. 

Leuk weetje: van alle groepen uit heel het land is de Helderse groep een van de groepen die het verst moeten lopen. Zij lopen maar liefst +/- 180 km deze nacht en dag. 

Over de groep:
Loopgroep Huisduinen is een loopgroep die elke zaterdag ochtend onder begeleiding van trainer Raymond Koen vanaf Fort Kijkduin het weekend sportief begint.
Lopers in uiteenlopende leeftijd en niveau en doelstelling. De groep bestaat inmiddels ruim 8 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een hechte club mensen. Naast hardlopen op zaterdag zoeken ze vaker een reden om met elkaar te lopen. Zo lopen ze op 21 juni de langste dag loop, 31 december de oudjaarsloop, doen veel lopers mee aan de Halve van Den Helder en hebben een aantal de marathon van New York gelopen. Kortom, een sportieve club samen.

Park Quelderduijn
Schootenweg 2
1785 LV den helder

Toon op kaart

Video