Vertelconcert Winnubst en Triade "Mazzel" AFGELAST

zo 14 jun '20
Gezelschap/orkest
IVM de maatregelen rondom het Corona virus wordt deze activiteit afgelast. Houd de website in de gaten voor evt. verplaatsing of definitief aflassen. Houd de website in de gaten voor evt. nieuwe data of def. afzegging.

Een vertelconcert gebaseerd op het verhaal van Marieke van de Berg. Het verhaal wordt verteld door Hanneke Bergsma en muzikaal ondersteund door Winnubst, een combo van Triade docenten en zangers.

Het verhaal start voor de oorlog waarin Rose gelukkig was. Een heerlijke tijd. Tot alles veranderde!
Rose kwam terecht met haar familie in kamp Sobibor, waar ze alles kwijtraakt wat ze lief heeft; haar twee zoontjes, haar broers, zusje en drie maanden voor de bevrijding ook haar man. Rose bleef leven, voor zover het ‘leven’ was, ze moest wel, want in haar groeide wonder boven wonder een laatste tastbaarheid van de man die ze boven alles had liefgehad. Een verhaal over kracht en overleving na een gruwelijke oorlog. Prachtige muziek van een groot orkest, intieme momenten en een meeslepend en aangrijpend verhaal maken dit tot een concert wat je gezien moet hebben.

Initiatiefnemer Hanneke Bergsma werd gegrepen door het verhaal wat Marieke van den Berg in 1989 op papier zette en maakte samen met haar man Ralph Paap al een aantal prachtige arrangementen geïnspireerd op dit verhaal en bracht dit succesvol ten gehore op haar eindexamen van het conservatorium en al eerder tijdens een concert van Winnubst. Het themajaar 75 jaar vrijheid was reden dit uit te gaan breiden tot een compleet concert. Een mooie samenwerking met Winnubst is tot stand gekomen.

Theater de Kampanje
Willemsoord 63
1781 AS den helder

Toon op kaart

Openingstijden

Tijden volgen binnenkort.