Historisch weekend viert 75 jaar vrijheid AFGELAST

za 27 jun '20 T/Mzo 28 jun '20
Varia
Wegens het corona virus vervalt het historisch weekend 2020!

Het Historisch Weekend viert 75 jaar bevrijding

Stichting Historisch Weekend Den Helder hecht zoals de naam al zegt erg aan het levend houden van ons historisch erfgoed. Nu we in 2020 herdenken dat we 75 jaar in vrijheid kunnen leven geeft dit ons een extra stimulans om hier tijdens de 24e editie van het evenement bij stil te staan. 

Onze stad heeft in de oorlog enorm geleden onder de bombardementen; het grootste deel van oud Den Helder is zelfs moedwillig door de bezetter ontruimd en platgegooid om ruimte te maken voor de Atlantikwall. De wederopbouw heeft decennia geduurd en bereikt eigenlijk nu pas z’n voltooiing.
Allerlei organisaties zijn al jaren bezig een enorm aantal activiteiten op te zetten om onze stad als een prettige locatie om te wonen op de kaart te zetten. Het Historisch Weekend is één van deze organisaties.
Van oudsher zijn militaire voertuigen van verschillende clubs aanwezig om het publiek een inkijkje te geven in het leven van soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de 24e editie van het Historisch Weekend willen we extra aandacht geven aan de bevrijding. Behalve voertuigen staan er tenten en ander materiaal opgesteld. Deelnemers zijn gekleed in periode correcte kleding en geven het publiek informatie over het getoonde. Op zaterdag en zondag zullen oude militaire voertuigen de beide rondritten aanvoeren en op deze wijze aandacht genereren voor het feit dat we al 75 in vrijheid leven. 

Kijk op de website www.historischweekend.nl

Oude Rijkswerf Willemsoord
Willemsoord 47
1781 AS den helder

Toon op kaart

Overige informatie

Leeftijd

Leeftijd jeugd: Alle leeftijden