3D street art in Den Helder

di 11 aug '20 T/m di 1 dec '20
Varia
Na het succes van de afgelopen twee jaren komt Citymarketing Den Helder dit jaar terug met nieuwe 3D Street Art. Deze zomer zijn op maar op verschillende plaatsen in de Helderse binnenstad kunstwerken te zien zijn. Al deze kunstwerken nodigen je uit om leuke foto's te maken waarbij je onderdeel wordt van de tekening. Neem een positie aan op het kunstwerk en maak vanaf de grondsticker een foto. Op je camera zie je het 3D effect terug!

De eerste tekening is gemaakt bij de Dubbele Bolder in de Beatrixstraat schuin tegenover het NS-station. De Poolse 3D street-artist Gregor Wosik heeft opnieuw zijn kunsten laten zien.

Ook keerden Ruben Poncia en Adry del Rocio dit jaar terug en hebben zij op de schutting voor de voormalige V&D onder de nog aanwezige lange 3D-tekening van Leon Keer uit 2018, het jaar dat hij werd uitgeroepen tot de beste street artist van de Benelux, 2 nieuwe 3D tekeningen gemaakt. Ruben en Adry hebben vorig jaar de 3D schilderingen op de bouwwand in de Spoorstraat gemaakt.

De derde tekening is gemaakt door streetartist Rianne te Kaat. Haar grondtekening is te vinden bij het Julianapark op de kruising met de Spoorstraat.

Verder is op een gevel in de Beatrixstraat een spectaculair meesterwerk te zien. De Italiaanse Peeta staat erom bekend dat hij, net als Escher, in zijn werk lijnenspel, dieptes en dimensies kan creëren die er eigenlijk niet zijn. 

Binnenstad Den Helder
Beatrixstraat, Julianaplein
1781 HH den helder

Toon op kaart

Stuur een e-mail

Website

Openingstijden

Overige informatie

Doelgroep

kinderen
groepen
gezinnen
jongeren
volwassenen

Leeftijd

Leeftijd jeugd: Alle leeftijden